Benvinguts/des al bloc LOGOPEDIA AL DIA !



Aquest és un bloc gestionat per estudiants de 2n curs del Grau de Logopèdia de la FUB que pretèn ser una finestra de notícies d'actualitat per a totes aquelles persones interessades en aquest camp, ja sigueu estudiants, professionals, pacients, familiars...



Per això us convidem a participar-hi amb els vostres comentaris!





09 mayo 2012

El rei Jordi VI i la seva tartamudesa

La reina Isabel II i el seu marit, el príncep Felip (duc de Edimburg i príncep de Dinamarca i Grècia) van visitar Austràlia per setzena vegada. Allà van ser rebuts per la governadora d'Austràlia, Quentin Bryce i la ministra actual, Julia Gillard. 

El més curiós va ser la trobada de la reina amb el "logopeda" Geoffrey Rush, actor que va interpretar el logopeda del seu pare (Jordi VI) a la pel·lícula "El discurso del rey". Aquesta pel·lícula va ser guardonada amb Oscars. La reina i el seu marit van poder mantenir una conversació molt agradable amb l'actor Geoffrey. 

La pel·lícula va de quan mor el pare del rei Jordi V (Michael Gambon) i l'escandalosa abdicació del príncep Eduard VII i Bertie, ascendeix al tron Jordi VI d'Anglaterra. Jordi VI pateix tartamudeig molt angoixant. El seu país es troba a la vora de la guerra i necessita desesperadament un líder, pel que la seva esposa Isabel (Helena Bonham Carter), la futura reina mare, el posa en contacte amb un excèntric "logopeda" anomenat Lionel Logue (Geoffrey Rush).

Malgrat el xoc inicial, els dos es submergeixen de ple en una teràpia poc ortodoxa que els portarà a establir un vincle indestructible. Amb el suport de Logue, la seva família, el seu govern i Winston Churchill (Timothy Spall), el rei supera la seva afecció i pronunciaun discurs radiofònic que inspirarà al seu poble i el unirà en la batalla.

A la realitat, la seva tartamudesa li impedia parlar en públic. Va realitzar un discurs de cloenda en l'exposició de l'Imperi Britànic a Wembley el 31 d'octubre de 1925, que va ser una terrible experiència tant per a ell com pels oients. Això va servir perquè el duc busqués una forma de calmar la seva tartamudesa, en què va participar Lionel Logue, un terapeuta de la parla d'origen australià. Després se li va diagnosticar una coordinació deficient entre la laringe i el diafragma, Logue li va prescriure exercicis vocals durant una hora diària. El tractament de Logue va aconseguir que el duc es relaxés en parlar. Va realitzar el seu major esforç i amb ajuda de la teràpia, el duc va aconseguir inaugurar la Casa del Parlament a Canberra en 1927, i va ser capaç de parlar posteriorment amb només lleugeres vacil·lacions.

En aquí podem veure la foto de la reina Isabel II saludant l'actor Geoffrey Rush, i més abaix la foto del rei Jordi VI. 





































Madiha Yousaf 

No hay comentarios:

Publicar un comentario