Benvinguts/des al bloc LOGOPEDIA AL DIA !



Aquest és un bloc gestionat per estudiants de 2n curs del Grau de Logopèdia de la FUB que pretèn ser una finestra de notícies d'actualitat per a totes aquelles persones interessades en aquest camp, ja sigueu estudiants, professionals, pacients, familiars...



Per això us convidem a participar-hi amb els vostres comentaris!





18 mayo 2012

ESCUCHAR A TRAVÉS DE LOS DIENTES


Ignasi Cobeta, director del servei d’otorinología de l’hospital Universitari  Ramón y Cajal de Madird ens presenta  un nou dispositiu anomenat Soundbite, fet a mida per a aquelles persones que tenen una hipoacúsia de transmissió, en què la lesió se situa a l’orella interna o la  externa.

Moltes vegades les persones amb aquest tipus de sordesa no es poden adaptar a l'audiòfon convencional, ja sigui per  infeccions o altres causes que no permetin l’ús d’aquests dispositius.

Aquestes persones, depenent de l'element que desencadena la sordesa, es poden sotmetre a un  tractament farmacològic o bé quirúrgic. Aquests pacients tenen una altra solució, una tècnica anomenada Baha ( Bone- Anchored Hearing Aid), que segons explica el Dr. Cobeta “  consisteix a implantar un audiòfon que queda ancorat a l’os, és realitza una incisió a la pell per darrere de l’orella i es col·loca un vibrador  a l’os del crani i aquests serà el que transmetrà el so que recull un micròfon extern a l’orella interna”.


El nou dispositiu anomenat Soundbite,  pretén  evitar que els pacients se sotmetin a aquest tractament quirúrgic que requereix de cirurgia, és per això que proposa la utilització d’un micròfon situat en el conducte auditiu extern el qual recull el so i el condueix a un emissor que es troba rere l’orella, seguidament, mitjançant un sistema sense cables el so és transmès a un vibrador que  està col·locat en els molars superiors, aquest transmet el so a l’orella interna mitjançant la via òssia.

Tant la tècnica de Baha com aquest nou dispositiu poden ser utilitzats per a persones amb una sordesa de transmissió com de percepció, en aquesta última es decanten per la realització d’un implant coclear si els audiòfons convencionals no funcionen.


Per acabar, l’article en diu que és molt difícil que el Soundbite  pugui substituir l'audiòfon tradicional, ja que encara que el la funció i els resultats siguin els mateixos, el preu  pot superar els 8.000 euros,  és molt enutjós i a més no representa un gran avanç tecnològic i estètic ja que continua havent-hi un micròfon i un emissor. Per tant només podria compensar a aquelles persones amb sordesa  mixta que no es volen operar o no poden portar el audiòfon tradicional.


Olga Soteras Giberga
Tardón,L. Escuchar a través de los dientes. El Mundo. 26 Marzo 2011.

No hay comentarios:

Publicar un comentario