Benvinguts/des al bloc LOGOPEDIA AL DIA !



Aquest és un bloc gestionat per estudiants de 2n curs del Grau de Logopèdia de la FUB que pretèn ser una finestra de notícies d'actualitat per a totes aquelles persones interessades en aquest camp, ja sigueu estudiants, professionals, pacients, familiars...



Per això us convidem a participar-hi amb els vostres comentaris!





19 mayo 2012

Implant auditiu en una nena de dos anys

A una nena de dos anys amb sordesa prelocutiva se li ha practicat un implant auditiu a nivell de tronc cerebral a l’Hospital Gregorio Marañón (Madrid). 

Segons expliquen els mitjans, la nena va començar a percebre sons als sis mesos d’haver-la intervingut i es creu que serà capaç de parlar en un futur.

Aquest implant era l'única opció que tenia la petita per poder sentir sons i sorolls; qualsevol alternativa (audiòfons o implant coclear) no haguessin tingut èxit atesa la seva patologia:
una d’hipoacúsia profunda bilateral, a causa d’una interrupció en el nervi auditiu. Recordem que aquest nervi "connecta la via auditiva amb els nuclis coclears que estan situats al tronc cerebral, on es processa la informació sonora que rebem des de l’exterior”.
La cirurgia va consistir a implantar una placa d’elèctrodes al tronc cerebral que permetia continuar la via auditiva fins al cervell, per tal que l’impuls elèctric hi arribés.

 

Laura Lázaro

1 comentario:

  1. Felicidades por el trabajo continuo, la búsqueda diaria de articulos e información variada sobre la logopedia. Os merecéis un premio! Ya pueden pasar a buscarlo por mi blog.

    Un saludo,

    Natalia
    Logopedia Creativa

    ResponderEliminar