Benvinguts/des al bloc LOGOPEDIA AL DIA !



Aquest és un bloc gestionat per estudiants de 2n curs del Grau de Logopèdia de la FUB que pretèn ser una finestra de notícies d'actualitat per a totes aquelles persones interessades en aquest camp, ja sigueu estudiants, professionals, pacients, familiars...



Per això us convidem a participar-hi amb els vostres comentaris!





15 mayo 2012

La neurociència cognitiva ajudarà a solucionar trastorns de la parla

El passat dia 8 de maig es va publicar al diari ABC una notícia sobre la importància de la neurociència cognitiva per solucionar el trastorns de la parla segons una entrevista al president de l’Associació Espanyola de Logopèdia, Foniatria i Audiologia (AELFA), el senyor Efe Víctor Acosta.

La neurociència l’entenem com aquella disciplina que s’ocupa d’estudiar l’estructura i l’organització del sistema nerviós, concretament el cervell, relacionant cada teixit amb la conducta i els processos d’aprenentatge de la persona.

Segons l’aportació de Víctor Acosta, catedràtic de Logopèdia de la Universitat de  ‘La Laguna’, actualment s’utilitzen procediments com els tests, les observacions i les entrevistes a l'hora de valorar els problemes de parla. Aquets donen informació però no d’una forma molt precisa en relació el funcionament cerebral.

Així doncs, seria bo poder comprovar el funcionament del cervell d’un nen amb dificultats envers un altre que no té cap problema.

Amb l’ajuda d’aquestes tècniques es podrien fer en un futur diagnòstics més concrets i evitarien situacions com les que succeeixen actualment amb alguns nens els quals se’ls etiqueta amb un trastorn ja que no estableix els patrons de desenvolupament normal però tampoc tenen una greu dificultat com en el cas del TEL (Trastorn Específic del Llenguatge).

Esperem que no sigui un futur molt llunyà per poder disposar d'aquestes tècniques per entendre què li passa al pacient i què podem fer al respecte per ajudar-lo en el seu trastorn.

Font de l’article:
La neurociencia congnitiva ayudará a solucionar trastornos del habla. ABC. 8 de maig 2012. [data de consulta: 9 de maig de 2012] Disponible a: http://www.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=1162350

Font complementària:

Neurocapital humano. Gudiño V. 2009. [consulta: 10 de maig de 2012]. Disponible a: http://www.neurocapitalhumano.com.ar/shop/otraspaginas.asp?paginanp=219&t=NEUROCIENCIA.htm

Anna Valiente

No hay comentarios:

Publicar un comentario